Centre Educatiu INS Vallbona d'Anoia

Singularització del Centre

L’Institut de Vallbona d’Anoia ha començat el curs escolar amb una nova imatge ja que durant l’estiu s’ha intervingut a nivell de pintura i senyalització dels mòduls prefabricats que conformen el centre per tal de donar-li una imatge singular, moderna i diferenciada.

El projecte ha estat impulsat per l’AMPA de l’Institut que conjuntament amb la direcció del centre, han acordat unir els esforços assumint que el centre necessitava en un futur immediat, una estratègia de caracterització de la seva aparença exterior de manera que la seva imatge contribueixi a que els alumnes no només se sentissin orgullosos del seu contingut, sinó també de l’edifici que els acull, confluint arquitectura i pedagogia.

El SES de Vallbona d’Anoia, va ser creat l’any 2008 per poder donar una resposta ràpida a la necessitat de dotar d’espai físic un centre de nova creació que descongestionés l’ Institut Molí de la Vila de Capellades, amb la previsió que en 3 o 4 anys es construiria el centre definitiu. Amb l’arribada de la crisi, aquest projecte es va paralitzar. Per tant el centre és un complex construït amb diferents barracons ordenats a partir d’un passadís central, de mòduls metàl·lics blancs prefabricats que donen una imatge freda, uniforme, i monocolor, sense cap personalitat en l’aspecte físic. El projecte que s’ha portat a terme té com a objectiu millorar la imatge, singularitzar el centre, i senyalitzar els diferents espais per tal de diferenciar-los. A nivell creatiu la proposta gràfica ha estat realitzada per l’estudi de disseny EspaiGràfic d’Igualada.

Veure l'espai